Bunad

Bunad

Bunadssøm

Bunader sys etter mål, men er konstruert og montert slik at de kan tas ut og inn flere størrelser. Det er flott at bunader kan gå i arv, eller justeres dersom man går opp eller ned i vekt. Veldig mange får bunad i konfirmasjonsalder, så det er helt naturlig at en omsøm må til når man utvikler seg og blir voksen. De fleste justeringer gjøres i forhold til byste og livmål. Vi utfører omsøm av de fleste damebunader.

Vi monterer også bunader, men vi broderer ikke. Om man skal ha en bunad med broderier må materialpakke og brodering bestilles via lokale leverandører. Ofte har husflidsfilialene kontakt med brodøser som kan utføre broderingen, mens andre har dyktige familiemedlemmer eller bekjente som broderer.
Når vi mottar materialene kan vi ta mål, klippe og montere bunaden. Som regel trenger vi å gjøre 2 innprøvinger underveis i prosessen når en bunad skal monteres. 

Pris:
Fra 13.000.-
Enkelte bunader krever en del håndsøm, mens andre monteres ved maskinsøm, derfor vil prisen for monteringen variere.

Omsøm av bunad

Bunaden er et livsplagg konstruert slik at den kan sys om over mange, mange størrelser. De fleste justeringene går på byste og livmål. Enkelte ganger dreier det seg om små endringer hvor kanskje bare hekter og hemper kan flyttes. Andre ganger må hele bunaden demonteres for at den skal kunne tilpasses.

Pris: 
Fra 4200,-

Omsøm bunad